Biobizz Bloom gnojilo za cvetenje in njegove ključne značilnosti ter uporaba

Biobizz Bloom je 100% organsko gnojilo na osnovi ekstraktov rastlin, zasnovano za uporabo med fazo cvetenja. Biobizz Bloom ima N:P:K razmerje 2-7-4, zato da zagotovi manjšo količino dušika ter več fosforja in kalija, kar spodbudi obilno rast cvetov in cvetenje nasploh. V fazi cvetenja rastline potrebujejo visoko raven ključnih makro hranil, kalija in fosforja. Oba elementa igrata življenjsko pomembno vlogo pri pomoči rastlinam pri oblikovanju cvetov in plodov.

Biobizz Bloom gnojilo za bujno cvetenje Biobizz Bloom

Običajno zadostuje že prehod na režim osvetlitve za cvetenje (12/12) ter prehod na gnojilo za cvetenje, z visoko koncentracijo kalija, da sproži produktivno fazo rastnega cikla. Bio Bloom poleg ključnih elementov dušik, fosfor in kalij vključuje tudi vrsto elementov v sledovih in hormonov ter skrbno izbrano mešanico encimov in aminokislin. Ta prilagojena formula deluje tako na popolnoma naraven način in spodbuja cvetenje. Zato drugi kemični dodatki niso potrebni.

Biobizz Bloom je eno od najboljših organskih gnojil za fazo cvetenja. Veliko povratnih informacij od kupcev, potrjuje da je kombinacija makrohranil, mikrohranil, encimov in aminokislin, izjemno primerna za spodbujanje cvetenja in pridelave plodov. Na splošno je to odlično gnojilo cenjene nizozemske blagovne znamke BioBizz, katera proizvaja tudi druge vrhunske izdelke. (1)

Ključne značilnosti gnojila Bloom ter njegova uporaba

Biobizzovo gnojilo Bloom ima kar nekaj ključnih značilnosti, kar ga uvršča med najbolj prodajana gnojila za cvetenje. Preprosta uporaba ter izjemni rezultati opravičujejo njegovo priljubljenost med domačimi vrtnarji.

Ključne značilnosti Biobizz Bloom tekočega gnojila so naslednje:

  1. Poveča in izboljša okus pridelka
  2. V celoti je narejena iz rastlinskih ekstraktov
  3. Visoka vsebnost kalija in fosforja kar pospešuje cvetenje
  4. Obogaten je z aminokislinami, hormoni ter 70 elementi v sledovih
  5. Idealen je  za ekološko vrtnarjenje, predvsem v zemlji

Uporaba gnojila za cvetenje Biobizz Bloom je izredno preprosta, saj si za začetek pomagamo z njihovo tabelo gnojenja. Ta tabela se s tujko imenuje tudi Biobizz grow schedule in v njej je razložena osnovna uporaba.

Doziranje je na začetku 2 ml na 1 l vode, v poznem cvetenju pa 4 ml na 1 l vode. Predno dodamo Bloom, ga moramo dobro pretresti, da e organska hranila v njemu premešajo. Ko ga dodamo v vodo za zalivanje, moramo to vodo premešati, predno dodamo novo hranilo. (2)

Še bolj kot ta prispevek, vam bo skrivnosti uporabe ustreznih gnojil, predstavil članek Katera so tekoča gnojila?