Kamini na pelete za jedilnico ali dnevno sobo

Kamini na pelete so odlična izbira saj so namenjene za ogrevanje vašega prostora s pomočjo vgrajenega ventilatorja in sevanjem stekla. Tukaj seveda govorimo predvsem o toplozračnem načinu ogrevaja. S stalnim dovajanjem pelet iz posode za shranjevanje (zalogovnik) v notranjost kurišča se proizvaja ogenj in na ta način zahteva malo vaše fizične prisotnosti. Kamini na pelete predstavljajo okras vašega bivalnega prostora, saj ustvarjajo odličen ambient.

peč na pelete

Peč bo samostojno organizirala svoje delovanje, da doseže in vzdržuje temperaturo v prostoru. Tukaj govorimo o možnosti »stanje mirovanja«, ki omogoča varčevanje pelet in je maksimalno ekonomična. Omogoča tudi nastavite za tedenski časovnik oz. uro ob kateri želite da se vaša peč vklopi oz. izklopi. Ker smo vedno v koraku z zadnjimi trendi, vam seveda nudimo tudi opcijo krmiljenja na daljavo (wi-fi, GSM), ki je med ostalimi zelo priljubljena med lastniki počitniških hiš. Možnost izbire imate med različnimi oblikami, dimenzijami, funkcijami in toplotnimi močmi. Prav tako se priporočamo, da si ogledate modele z oznako »PLUS« ki imajo dodatni ventilator za ogrevanje sosednjega prostora.

Zakaj so kamini na pelete in drva najbolj primerni za jedilnice in dnevne sobe

Peleti so eno najugodnejših kuriv, poleg tega pa vam kamini v dom prinesejo tudi nekaj romantike. Preprosto, daljinsko upravljenje in hitro čiščenje pa sta gotovo dve od prednosti, ki jih moramo pri kaminih na pelete izpostaviti. Ker kamin na pelete seveda običajno postavimo v jedilnico ali dnevno sobo, so se naši oblikovalci posebej potrudili, da bodo naši kamini prostor polepšali in mu dodali pridih domačnosti.

Jedilniški ambient, praznično, bogato ali vsakdanje družinsko, lepo okrašena jedilna miza, ob kaminu, ki ne pušča vonjav, deluje čisto in nudi pristno, domačo toploto, deluje povsem drugače, kot, če si v prostoru, kjer obeduje cela družina, omislimo drugačno vrsto ogrevanja.

Pogosto je med ponudbo kaminov mogoče najti povsem takšne, ki so dizajnirani za jedilnice, s svojim izgledom pa celo podobni (tako po barvi, kot vrsti okrasnega materiala na kaminih), jedilniškim mizam, jedilniški komodi, stolom okrog mize ali ostalemu pohištvu v jedilnici ali dnevni sobi. Zelo pogosto ob opremljanju jedilnice ali dnevne sobe, s kaminom, pazimo predvsem na njihovo estetsko skladnost z dnevnimi regali.

Nasvet: nemalokrat je priporočljivo izgled in estetiko kamina uskladiti tudi s tlemi v jedilnici, kjer pa mora neposredna okolica kamina vsekakor, zaradi požarne varnosti, biti ustrezna (kamnita podlaga, keramične ploščice, ipd…)

kamin na pelete

Vodni kamini na pelete vam poleg romantike omogočajo tudi centralno ogrevanje stanovanja, kar do 180 m2, saj poleg prostora, v katerem so nameščeni, ogrevajo tudi izhodno vodo. Ta potem preko radiatorjev, talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja skrbi za udobje v celotnem vašem domu.

Plameni v kaminih na pelete  v vaš dom prinesejo romantiko, hkrati pa naši kamini delujejo povsem samodejno. A to še ni vse: vodni kamini  lahko ob tem ogrevajo celotno stanovanje.
Preverite ponudbo na Kamini Luzar.si
Oznake: Kamini na pelete za jedilnico ali dnevno sobo