Kako do kakovostnega pisarniškega stola?

Spodaj smo za vse vas, ki vas zanimajo predvsem kakovostni pisarniški stoli, pripravili nekaj praktičnih napotkov, ne samo zato, da boste res prišli do kakovostnega stola, ampak tudi, da boste do kvalitetnih stolov za pisarne prišli hitro, enostavno in pa tudi ekstra poceni.

Pogosto boste do kakovostnega pisarniškega stola, ki ga priporoča največ ljudi, preprosto prišli tako, da pobrskate za najboljše ocenjenimi in najbolj prodajanimi stoli, predvsem med najbolj prodajanimi pisarniškimi stoli, pa bodite previdni, saj mora biti lestvica prodaje stolov, transparentna, da se vam ne bo zgodilo, da boste med najbolj prodajanimi stoli naleteli na takšne, ki jih neko podjetja pač v svoji prodaji forsira.

Kakovostni pisarniški stoli so nedvomno tisti, ki so najbolje ocenjeni iz strani uporabnikov (in ne zaposlenih v nekem podjetju), zato, ne bo narobe, če za kakovostnimi stoli, brskate med neodvisnimi spletnimi stranmi in mnenji na forumih ter socialnih omrežjih.

kakovostni pisarniški stoli

Najbolj znani prodajalci pisarniških stolov so npr. harvey norman, lesnina, momax, mercator, je pa pomembno, da ko izbirate kakovostne stole, da ponudbo preverite tudi pri specializiranih pisarniških ponudnikih stolov, saj je drugačen kakovosten stol tisti, ki je npr. namenjen za hrbtenico (npr. ergonomsko oblikovani pisanriški stoli za hrbtenico).

Zelo pogosto so pisarniški stoli, ki spadajo med višjo kakovost tudi v ponudbi z ostalim pisarniškim pohištvom in opremo ter pisalnimi mizami, da pa stol ostane kakovosten pa ga je potrebno v pisarni praviloma zamenjati na vsake, vsaj 5 let. Ključno pri ozbiri kakovostnega stola je predvsem naslednje:

  • pisanriški stol se mora vrteti v vse smeri, saj dolgotrajno sedenje brez možnosti premikanja in obračanja sedalnega dela, zelo negativno vpliva na našo hrbtenico
  • opora za roke in hrbten mora biti trdna in pa tudi neodvisna od opore, ki jo nudi samo sedalo. Kakovosten pisanriški stol namreč mora poskrbeti za gibanje medenice, obenem pa tudi balansiranje celotnega telesa, vključujoč glavo. Tak, kakovosten in terapevstki stol, močno prispeva h krepitvi mišič tekom opravljanja pisarniškega dela.
  • kakovosten pisarniški stol, posreduje tudi klinični test sedenja, a obenem tudi večje število priznanih certifikatov za izmerjeno kakovost izdelave stola in izmerjeno kakovost sedenja na stolu
  • Še bolj podrobno si o ustreznih in predvsem kakovostnih stolih, lahko preberete v člankih: Office chair; choosing the right ergonomic office chair, The 10 best office chairs, in v the best office chairs on amazon