Nakup plezalne stene

Če se zanimate za nakup plezalne stene, ste zagotovo med dvema dilemama. Ali in kako narediti plezalno steno, sami, doma in vas torej zanima domača plezalna stena ali pa vas zanima kje in kdo ponuja kakovostne (in pa tudi poceni) plezalne stene za otroke.

V spodnjem prispevku poskušamo s praktičnimi napotki pomagati, da bo vaš nakup plezalne stene, kar se da optimalen in lažji. Tako iz vidika cene, kot iz vidika kakovosti različnih plezalnih sten na trgu, sicer pa vas bo o plezanju, plezalnih

Izdelava plezalne stene doma ali nakup plezalne stene preko drugih?

Nakup plezalne stenePredvsem za plezalne stene za otroke, nas pogosto zanima domača plezalna stena, zato nemalokrat želimo na spletu kar najti odgovor kako narediti plezalno steno sami.

Pri domači izdelavi plezalne stene, je najbolj pomembno, da izberemo materiale, ki bodo omogočali, da bo otroška, domača plezalna stena, obstojna in trpežna. Zato je za izdelavo konstrukcije plezalne stene, kar najbolje uporabiti aluminij. Aluminij je obstojen in trajen ter ne zahteva vzdrževanja. Medtem, ko lesena plezalna stena, ni tako odporna na vremenske spremembe in podnebje.

Konstrukcija domače plezalne stene naj bo torej iz aluminija, sama plezalna stena pa iz vezane plošče, ki je odporna na dež in namakanje. Ko izdelujemo steno doma, pa ne pozabimo na varnost, predvsem plezalne stene za otroke, ki so še manjši, naj ne bodo prevelike in prezahtevne.

Nič ni narobe, če se v štartu odločimo za izdelavo plezalne stene, ki je modularna. To je takšna plezalna stena, ki ji preko modulov, lahko spreminjamo zahtevnost in velikost ter tudi obliko ter spremembo smeri plezanja.

Če vas dodatno zanima, katera plezalna stena je najbolj primerna za otroke, si oglejte še prispevek, na povezavi.

Oprema za plezalne stene

Ko nas seveda zanima nakup plezalne stene, je ne glede na to, ali bomo steno izdelali sami, ali jo bomo kupili, pomembna tudi oprema za plezalne stene. Rabljeni oprimki praviloma prinesejo sicer nižjo ceno, a je včasih bolje odšteti nekaj evrov več in kupiti nove oprimke za plezalno steno, saj smo v tem primeru bistveno bolj lahko prepričani, da so le ti varni in nepoškodovani.