Zakaj uporabljamo Plagron Pure Zym in kako ga doziramo

Encimi so zelo pomembna sestavina plodne zemlje zato vam v današnjem članku predstavljamo Plagron Pure Zym grinšot. V zemlji v naravi encimi nastajajo s predelovanjem rastlinskih delcev in so v zemlji naravno prisotni. Ko pa želimo izboljšati encimatsko delovanje, začnemo dodajat encime. To je izdelek priznanega proizvajalca Plagron, kateri poleg tega izdelka trži tudi vsa gnojila ter substrate za gojenje konoplje.

Plagron Pure Zym

Zakaj uporabljamo Plagron Pure Zym izdelek z encimi

Encimi v zemlji povečajo hitrost reakcije, pri kateri se rastlinski ostanki razkrojijo in sprostijo rastlinam razpoložljiva hranila. Snov, na katero deluje encim v tleh, se imenuje substrat. Na primer, glukozidaza (encim v zemlji) odvaja glukozo iz glukozida (substrata), spojine, ki je prisotna v rastlinah.
Mikrobi v zemlji proizvajajo encime, ki elemente kot so dušik, fosfor in druga hranila predelajo tako da hranijo rastline. Na primer, za pridobivanje fosforja mikrobi proizvajajo encime fosfataze. Za pridobivanje dušika proizvajajo encime, kot so hitinaze in proteaze, da razgradijo organske spojine, bogate z dušikom.

Pure Zym je sredstvo za izboljševanje zemlje ali substrata, ki temelji na naravnih encimih. Spodbuja razgradnjo odmrlih rastlin, kar pa sproščajo dodatna hranila, ki spodbujajo življenje tal. Plagron Pure Zym poveča sposobnost absorbiranja kisika. Vse skupaj pa omogoči bolj zdrave rastline, ki so odporne tudi na škodljivce in bolezni. To pa upliva na rastline konoplje tako, da jim omogoči bujno in zdravo rast in razvoj tako v rasti kot v cvetenju.

Kako doziramo Plagron Pure Zym in kdaj ga uporabljamo

Namen encimov Plagron Pure Zym je da predelajo ostanke mineralnih soli ter ostanke korenin in rastlinskih delcev. Prav zaradi tega Pure Zym uporabljamo od začetka priprave zemlje pa vse do konca življenjske dobe rastlin konoplje. Če zemljo uporabljamo ponovno jo je najbolje prej pripraviti s tem da jo zalijemo s Pure Zym ter pustimo kak dan da začnejo encimi delovati. Doziranje je 1 ml na 1 l vode ob vsakem zalivanju.

Preberite še o gnojilu za cvetenje (Biobizz Bloom).

Vir –Plagron Pure Zym