Ste se kdaj spraševali kaj je pisarniški potrošni material?

Pisarniški potrošni material so običajno drobni predmeti, ki jih potrebujemo v večjih količinah za normalno delovanje sleherne pisarne. Ti predmeti so uporabne narave, kot na primer listi, šilčki, svinčniki, selotejpi, radirke, mape, kuverte…

Pisarniški potrošni material mora biti poceni

Pisarniški potrošni material – kot pove že samo ime – je material, ki se ga troši v večjih količinah. Spomnite se na primer na klasične pisarniške papirje, ki jih je sicer po 500 kom v enem pakiranju, a v vsaki resnejši pisarni ta zaloga hitro skopni. Cena papirja se giblje okoli štirih evrov z davkom – torej gre za zelo potrošni material. Material pri katerem ne bomo veliki mislili o upravičenosti njegove rabe. Seveda pa to še ne pomeni, da ga uporabljamo kar brezglavo, kar ni odgovorno tako po okoljski kot po finančni plati. Zato je pomembno, da je pisarniški potrošni material zelo poceni oziroma čim cenejši.

Sodijo med potrošni pisarniški material kuverte?

Seveda, v vsaki malo večji pisarni imajo dnevno opraviti s pošto. Pa ne s tisto, ki prihaja v nabiralnik, pač pa z odhajajočo. Čeravno smo v digitalni dobi, ko si veliko dopisujemo preko elektronske pošte, moramo še vedno uporabljati star komunikacijski kanal: to je s klasično pošto. Zato se ne sprašujte če sodijo med pisarniški material kuverte, pač pa storite vse kar je v vaši moči, da si jih priskrbite najceneje. Naj vam bodo v pomoč spletne strani, kjer prodajajo kuverte v večjih količinah, da boste dosegli ugodnejšo ceno.

Potrošni material so tudi tonerji za laserske tiskalnike in kartuše za klasične tiskalnike. Tudi ti kar hitro poidejo, pri čemer velja dvakrat premisliti, če se boste odločali za kompatibilno kartušo ali toner. Gre za obnovljeni toner oziroma neoriginalni, ki bo načeloma vedno deloval, vprašanje pa je, kako ga bo sprejemal vaš tiskalnik. Zelo rado se zgodi, da vam ne bo želel tiskati. Tedaj se spomnite na to priporočilo…(1)