Katero je najboljše gnoilo za marihvano ter kako ga uporabljamo

Ko gojimo indijsko konopljo, potrebujemo kvalitetna hranila, zato bomo v današnjem članku razložili katero je najboljše gnojilo za marihuano. Gojenje indijske konoplje je vedno aktualna tema, saj jo posamezniki gojijo za zdravstvene ali rekreativne namene. V obeh primerih potrebujemo gnojila, katera bodo lahko nudila čimbolj obilen pridelek. Hkrati pa ne smemo pozabiti na kvaliteto končnega izdelka. Namen je, da so cvetovi marihvane čim bolj polni trihomov, saj le ti določajo kvaliteto in moč indijske konoplje. Prav zato je za njeno uspešno gojenje in gnojenje potrebno primerno gnojilo za marihuano.

gnoilo za marihvano

Katero je najboljše gnoilo za marihuano

Za indijsko konopljo se običajno uporablja več različnih gnojil, tako za fazo rasti kot za fazo cvetenja. Predvsem je pomembno, da so v njemu vsa ali pa vsaj večina hranil ter drugih koristnih dodatkov. Vsebovati mora tudi dobre mikroorganizme, primerno N:P:K razmerje, sekundarna makro hranila ter elemente v sledovih. Idealno je, če vsebuje tudi aminokisline ter sladkorje. Take kombinacije hranil najdemo tako pri gnojilih za zemljo ali gnojilih za hidroponiko.

Pri gnojenju indijske konoplje pa se ne moremo zanesti le na posamezno gnoilo za konopljo. Običajno potrebujemo vsaj eno za rast ter drugo za cvetenje. Plagron Hydro A + B je za hidroponiko najboljše gnoilo za marihvano, saj vsebuje vsa hranila v eni formuli.

Zelo dobra kombinacija je Worm Castings ali iztrebki glist, kateri v sebi vsebuje večino zgoraj naštetih hranil. Poleg Worm Castings pa je v fazi cvetenja zelo dobra izbira Bat Guano ali iztrebki netopirjev.

Kako uporabljamo gnojilo za marihuano

Tekoče gnojilo se običajno vmeša v vodo za zalivanje ali kot pri hidroponiki v vodo ki kroži po hidroponičnem sistemu. Uporaba je običajno od 2 ml do 4 ml, na 1 l vode. Ker pa je najboljše gnoilo za marihvano Plagron Hydro A + B izjemno koncentrirano ga vmešamo le 1,6 ml do 2 ml na 1 l vode.

Worm Castings se vmeša direktno v zemljo v razmerju 2 dcl na 1 l zemlje ali substrata. Bat Guano pa doziramo v razmerju 0,05 ml na 1 l zemlje.

Po članku – https://www.santyerbasi.com/en/best-cannabis-nutrients