Kakšne so prednosti nakupovanja na spletu?

Kakšne so prednosti nakupovanja na spletuNakupovanje na spletu je marsikomu med nami spremenilo in predvsem olajšalo življenje. Seveda se s to trditvijo ne bodo strinjali tisti, ki želijo kupljeni izdelek videti v živo in ga takoj po nakupu imeti tudi doma. Poglejmo si bolj podrobno, kakšne so prednosti nakupovanja na spletu in kako se izogniti pastem raznih zlorab.

Kaj je spletna trgovina in kakšne so prednosti nakupovanja na spletu?

Spletni nakup opravljamo v spletni trgovini, ki je računalniška aplikacija, do  katere dostopamo z izbranim spletnim brskalnikom, prek računalniškega omrežja.

Nakup na spletu postaja vse bolj priljubljen, predvsem zaradi mnogih prednosti na strani kupca. Mnoge najbolj pritegne hitro primerjanje cen, primerjanje lastnosti artiklov in enostavno naročanje.spletne trgovine v sloveniji

Spletna trgovina  mnoge prednosti prinaša tudi prodajalcem, v prvi vrsti izpostavijo nižje stroške obratovanja. Pri spletni prodaji se izognejo prodajnim prostorom in dragi delovni sili.

V primeru dobre informacijske povezave z dobavitelji, lahko prodajalec vodi prodajo tudi brez večjega skladiščnega prostora.

Izdelke, ki jih prodaja, nabavi takrat, ko jih potrebuje in tako mu ni potrebno delati zaloge.

 

Vendar je nezaupanje do spletnih trgovin še vedno močno prisotno, največji strah med ljudmi povzroča plačevanje s plačilnimi karticami. Ravno zaradi tega, večina spletnih trgovin, omogoča plačilo po prevzetju.

10 prednosti nakupovanja na spletu

 • Internet nam je dostopen 24 ur na dan, kar pomeni, da si lahko kadarkoli ogledamo informacije o izdelku in takoj tudi opravimo nakup.
 • Hitrost nakupovanja preko interneta je vse boljša! Kupimo danes in jutri dobimo! 
 • V večini spletnih trgovin, lahko ves čas preverjamo stanje svojih naročil in jih plačujemo brez da bi stali v vrsti.

marketing spletne trgovine

 • Veliko časa pridobimo tudi s tem, da si vse informacije o izdelku ogledamo na spletu in  vedno imamo nakupljeno možnost tudi vrniti ali zamenjati. Možnost vrnitve naročenega blaga sicer omogoča komaj 53% ponudnikov, a očitno nas tudi to ne odvrne od udobja spletnega nakupovanja.
 • Čeprav samo 13% vseh spletnih trgovin kupcem ne zagotavlja, da njihovih osebnih podatkov ne bodo posredovale tretjim osebam, se vseeno vse pogosteje odločamo za plačevanje z kreditnimi karticami.
 • Velika prednost nakupa v spletni trgovini, so prav gotovo nižje cene izdelkov in storitev. Ponudniki na spletnih trgovinah si to lahko privoščijo, saj imajo precej nižje stroške, kot če bi imeli fizično trgovino.

tuje spletne trgovine ki pošiljajo v slovenijo

 • Pri nakupovanju na spletu imamo ves čas dober pregled nad ponudbo! Ogledamo si lahko izdelke v drugih spletnih trgovinah in jih med seboj primerjamo. Prav tako si lahko ogledamo ponudbo fizičnih trgovin, saj ima večina že prav tako ponudbo objavljeno na spletnih straneh.
 • Izjemno pomembna je hitra dostava izdelka, posebej bomo veseli, če je naš poštar najhitrejši na vasi.
 • Še posebej pa je za uspeh prodaje preko spletne trgovine, pomembno, da se na pravilen način, lotimo promocije spletne strani.

prednosti spletne trgovine

 • Pri nakupu v spletni trgovini kupimo res samo tisto kar iščemo in potrebujemo. Če nas zavede impulzivno nakupovanje, lahko z enim klikom naročeno izbrišemo! (a) (b)
 • Internet nam je približal ostali svet! Nakupujemo lahko v tujih spletnih trgovinah in si tako privoščimo izdelke, ki jih v Sloveniji še ni možno kupiti! (c)
Besede v članku: Kakšne so prednosti nakupovanja na spletu