Širokopasovni internet deluje kot tržišče – tudi na področju TV sistemov

Kako širokopasovni internet deluje kot tržišče?

Širokopasovni internet je bil v osnovi storitev, ki je omogočala ljudem, da so lahko brskali po spletu. Na splošno je bila to ločena storitev, ki so jo omogočali ponudniki telefonije in kabelska televizija. Vendar se stvari sedaj spreminjajo in rastejo.

Vse počasi prehaja na širokopasovni internet

Spremembe, ki se pojavljajo v industriji, še vedno ne dobijo toliko pozornosti, kot bi je morale. Razumevanje in sledenje tem spremembam je pomembno. Ne glede na to, ali ste ponudnik storitev, zaposleni pri katerem izmed njih, vlagatelj, stranka ali partner. Čeprav je bila v osnovi širokopasovna storitev ločena storitev za brskanje po spletu, gre za povezavo s ponudnikom storitev, ki omogoča dostop do telefonije, televizijo, dostop do interneta in vse, kar je povezano s temi svetovi.

Primer: kabelska televizija je storitev, ki ponuja prenos televizijskih kanalov v naše  domove preko kabelskega omrežja. Kljub temu pa sodobna kabelska TV omogoča prenos signala preko internetne povezave in ne več preko klasične kabelske povezave.

Enako se dogaja tudi s tradicionalnimi telefonskimi omrežji. Internetne storitve strankam omogočajo govoriti po telefonu, gledati televizijo in brskati po spletu. Vse naenkrat in vse to preko ene same povezave. Za popolno preoblikovanje bo potrebno še nekaj let, vendar se je že začelo. Industrija kabelske televizije v zadnjih nekaj letih izgublja stranke. To bi morala biti velika skrb za ta segment industrije, saj se druga podjetja in tehnologije hitro napredujejo in naraščajo.

širokopasovni internet

Zakaj? Obstaja več razlogov.

Ena je, da ponudniki storitev ponujajo boljšo tehnologijo prek njihovih IPTV omrežij. To omogoča kupcu, da dobi veliko več, kot samo gledanje tradicionalne kabelske televizije. To je precej velika konkurenčna prednost pred kabelsko televizijo. Za zdaj.

Drugi razlog je dejstvo, da industrija kabelske televizije nikoli ni pretirano skrbela za naročnike. Ker ni bilo konkurence, kabelska podjetja niso ugotovila, da je treba skrbeti še za koga drugega, ne samo za vlagatelje.

Vlagatelji so imeli radi kabelsko televizijo, uporabniki pa ne najbolj

Zato industrija kabelske televizije danes, ko se nove tehnologije in novi konkurenti premikajo v vesolje, izgublja naročnike. Boljša kakovost, več inovacij in boljša skrb za kupce vedno zmagajo. To je velika priložnost za konkurenco. To je tudi velika priložnost za ponudnike storitev z novimi tehnologijami in idejami, kot so Amazon (1), Netflix (2), Hulu (3) in še več.

Danes, če gledate tradicionalne kabelske družbe, počasi izgubijo tržni delež. Edini del sveta kabelske televizije, ki še vedno raste, so internetne storitve. To je dobro, kajti v naslednjem desetletju bo se bo na tem področju odvijala prava vojna.

Se spomnite hurikana Sandy, ki je pred nekaj leti udaril na severovzhodno obalo ZDA? Uničil je telefonsko omrežje podjetja Verizon, enega izmed največjih v ZDA. Podjetje se je odločilo, da ga ne bo obnovilo. Namesto tega sedaj Verizon za zagotavljanje storitev uporablja svoje brezžične in internetne povezave . To je znak prihodnjih stvari.

Pozabite na staromodno kabelsko televizijo in lokalna telefonska omrežja, ki jih uporabljamo danes. Prihodnost prinaša nove tehnologije. Veliko podjetij se bo še vključilo v tekmo. V prihodnosti se bo komunikacijski svet zanašal na brezžična in tehnološko napredna širokopasovna omrežja. Sodobno širokopasovno omrežje bo na voljo v naših domovih, v pisarnah, v naših avtomobilih. Vse to pa bo med seboj povezani in dostopno.