3 top nasveti pred izbiro namakalnega sistema

Spodaj so predstavljeni 3 top nasveti pred izbiro namakalnega sistema.

Glede na to, da gradnja in gradbeništvo ni samo postavljanje stanovanjskih in poslovnih objektov, temveč tudi urejanje okolice okrog vseh teh, na novo zgrajenih objektov, smo se v tem prispevku odločili pripraviti 3 top nasvete za vse tiste, ki se zanimate okrog vaših novogradenj postaviti namakalni sistem. Za vrt, zelenico, travnik ali drugo.

Glede na vse bolj intenzivna sušna obdobja je povpraševanje po namakalnih sistemih tudi v Sloveniji, seveda v porastu. Zaradi tega se ljudje na vse možne načine zanimajo za namakalne sisteme in pa tudi sploh najprej o tem ali namakalni sistem potrebujejo ali ne.

Razpršilci, zalivanje vrta, urejanje okolice in vsi nasveti za zdravo in zeleno zelenico, tako danes že lep čas niso samo domena javno urejenih površin, temveč kar celotnega spektra interesentov (od poslovnih subjektov in stanovanjskih novogradenj in prenov starejših objektov).

3 top nasveti pred izbiro namakalnega sistema

3 top nasveti pred izbiro namakalnega sistemaNajvečkrat nam pri odločitvi za namakalni sistem sicer pomaga kak priročnik za načrtovanje sistemov za namakanje, enega boljših boste npr. našli kar na tej povezavi. Iz nje pa lahko razberete, da se namakalni sistemi prvenstveno ločijo na avtomatske in ročne.

Zalivanje travnih površin z raznovrstnimi namakalnimi sistemi se v prvi vrsti priporoča vsepovsod, kjer je želja ali potreba po obstojni in lepi zelenici, pri zalivanju v kmetijske namene, v sadjarstvu in vrtnarstvu, pri ohranjanju lepega cvetličnega in zelenjavnega vrta, itd… a ključno je, da kot prvi nasvet razumemo razliko med kapljičnim namakanjem in pa kompletom za kapljično namakanje.

Komplet za kapljično namakanje ponuja npr. Gardena ali pa Toro. Ti sistemi se sicer razlikujejo po svojih dolžinah, boste pa med njimi standardno priča takšnim, ki so dolgi vsaj 50 metrov. Med kakovostne garniture za zalivanje vrta pa sicer uvrščamo tudi klasične, gibljive cevi in sete z brizgalkami, stojali, stenskimi nosilci ter ostalimi vrstami nastavkov.

Za rastlinjake in steklenjake obstajajo na trgu še posebej specializirani vrtni, pol profesionalni in profesionalni namakalni sistemi, raziskovalni rastljinjaki z že vgrajenimi namakalnimi sistemi ter drugi standardni kompleti.

Se tudi sami zanimate za namakalni sistem? Preverite možnosti financiranja in kreditiranja investicije v namakalni sistem s potrošniškim kreditom

Najpogosteje ponujana in tudi izkoriščena možnost pri financiranju namakalnega sistema za gospodinjstva in pa tudi za podjetja, je, v kolikor investitor za slednje nima lastnih sredstev, najem potrošniškega kredita, ki se sicer lahko uporabi za različne namene (od nakupa avtomobila do polepšanja doma). Potrošniški kredit ima to prednost, da se zavaruje preko zavarovalnice ali tudi preko hipoteke na nepremičnino v republiki Sloveniji, lahko pa tudi s solidarnim poroštvom oz. celo z zastavo določenega dela lastnih denarnih sredstev.

Glavne prednosti najema potrošniškega kredita za financiranje namakanlnega sistema, se izkazuje v tem, da so sredstva iz kredita, izplačana na osebni račun kreditojemalca (po želji), s tem pa lahko investitor pogosto v celoti uredi zunanjo okolico, ne pa samo investira v izgradnjo namakalnega sistema.

Na povezavi zgoraj si lahko celo sami naredite izračun za potrošniški kredit za različne dobe izplačevanja.

Ključen nasvet pri izbiri ustreznega namakalnega sistema, je tudi razmislek o tem ali namakalni sistem postaviti sam ali ga dati izdelati strokovnjaku.

Ker je zelo pogosta tema, ko govorimo o vodi okrog hiše, tudi strešna kritina za npr. vrtno uto ali nadstrešek v bližini hiše, svetujemo, da si ogledate tudi naš prispevek na temo žlebov. V katerem je lepo razloženo kakšne premere morajo imeti posamezni žlebovi.

Oznake besedila: 3 top nasveti pred izbiro namakalnega sistema