Gradnja večstanovanjskih objektov in notranja oprema – Kdo pa nam je pisal tole?

Čeprav je na našem spletnem mestu opisana pretežno gradnja večstanovanjskih objektov in notranja oprema, smo pred kratkim dobili v naš elektronski predal, spodnje besedilo. Avtorja ne objavljamo, prispevek pa objavljamo zato, ker nismo vedeli ali gre zares ali je vse skupaj samo šala:

A mi lahko nekdo prosim naredi spalnico?

Takole je. Lep čas že imamo spalnico, kupili smo jo v Ikei, zdaj pa bi počasi radi naredili menjavo. Ni to, da bi z obstoječo bili nezadovoljni ali, da bi bila poškodovana, ali ….karkoli. Pač. Naveličali smo se iste, pa barvo pohištva smo malo zgrešili – črna. Takrat, ko sva izbirala to kar imamo zdaj, je sicer bila fajn, lušna, ne draga, odlično se je podala k barvi sten in sploh in oh, saj vemo – ko kupimo, smo totalno navdušeni.

Zdaj, v tem obdobju, toliko pišem in berem o pohištvu po meri, da mislim, da je čas, da tudi sam poizvem kaj bi meni »modreci« predlagali, da bi bilo zame primerno v moji spalnici. To bo zanimivo. Prostor sam nima nobenih pravilnih oblik; malo kvadrata, 3×3 metre, pa zraven ena niša kamor sem stlačil pisalno mizo, pa še kak kvadrat ali dva je ostalo za kakšno komodo in to je to.

Barva sten spalnice mi je še vedno všeč in je nimam namena zamenjati, tako, da bi želel, da tako tudi ostane. To je temno vijolična. Če se prav spomnim, sva z ženo hotela, da je spalnica bolj starinska, in bolj spooky ( a je to sploh kak izraz?). V glavnem, da ostane starinska, ampak, da je narejena po meri. Zahteve. Nekaj jih je iz obstoječih izkušenj. Omara v spalnici se mora prilegati do konca zidu; pomembno, ker mi je brisanja in gledanja prahu med zidom in omaro preprosto dovolj.

In prostora je ravno toliko, da vanj dobim NIČ. Niti sesalca, niti likalne deske, skratka NIČ. Ok. Dalje. Tudi želim, da je omara do stropa. Razlogi: isti, samo, da ker sem bolj majhen, odpade gledanje prahu, brisanje pa ostaja. Kaj še? Nujno ena super fajn komoda zraven, ker obstoječa je super, da je na njej TV (ne se zgražat, prosim), samo obstoječa se ne prilega povsem k omari. Med omaro in komodo je 4 centimetre. In kaj naj pospravim tu not? Spet nič. Začenjam računati. Mislim, da je takšnih prostorčkov, v katere ne dobim NIČ, kar nekaj.

Če pomislim še na prostor pod posteljo, kamor nisva dala predalov, in je trenutno tudi zgolj zbiralnica prahu in je v bistvu največji neizoriščen prostor in potem prostor v dodatni niši, kjer ne morem umestiti nobene klasične omare, ker je vmes dimnik, se mi zdi, da ima najina spalnica cca. 3 do 4 kvadratne metre prostora, ki jih ne uporabljamo za nič, ker jih tudi za nič ne moremo uporabljati. A se to res ne da drugače? Ker pač slučajno srednje dobro poznam to branžno, vem, da gre, zanima pa me, kje in kakšne nasvete bi dobil. In, seveda, koliko me tole stane?

Ker na pismo “sploh nismo znali komentirati”, smo ga poslali naprej, avtorjem specializirane spletne strani za spalnice po naročilu (www.spalnice.eu).gradnja večstanovanjskih objektov in notranja oprema
Na njihov odgovor v zvezi s prejetim pismom, še čakamo.