Koliko je varno vzeti ameriškega slamnika?

Če smo v članku Zdravje in lepo telo, objavili prispevek in pogovor z našimi poslovnimi partnerji iz skupine Omega3.si ter smo nekaj več besed namenili vedno bolj popularnim kapsulam in prehranskim dodatkom za hujšanje, tokrat v našem blog zapisu poslovnih partnerjev, govorimo o drugem prehranskem dopolnilu, ki je prav tako vedno bolj popularno med uživalci raznovrstnih prehranskih dopolnil.

Tokrat je govora o ameriškem slamniku. O pozitivnih učinkih ameriškega slamnika si sicer lahko preberete na marsikateri drugi strani, smo avtorje spletne strani Omega3.si, vprašali o tem koliko je sploh varno vzeti ameriškega slamnika. Glede na to, da se ga uporablja predvsem za odpravljanje simptomov prehlada.

Koliko je varno vzeti ameriškega slamnikaOdmerki jemanja kapsul ameriškega slamnika, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah in publikacijah (1) upoštevajo tradicionalno uporabo oz. strokovno mnenje. Veliko zelišč in dopolnil ni temeljito preizkušenih, s tem, pa varnost in učinkovitost ne moreta biti dokazana.

Blagovne znamke se lahko različno opredeljujejo s spremenljivo vsebnostjo sestavin tudi znotraj iste blagovne znamke. Spodnji odmerki zato morda ne veljajo za vse izdelke.

Odrasli (18 let in starejši)

Za zdravljenje anksioznosti, se priporoča jemanje ameriškega slamnika 20-40 miligramov, na dan sedem dni.

Za izboljšanje učinkovitosti vadbe so priporočljivi odmerki pet do 400 miligramov ameriškega slamnika – 28 dni. Odmerek 8.000 miligramov Echinacea se jemlje peroralno enkrat na dan za 28 dni.

Za stimulacijo imunskega sistema, se jemlje pet do 400 miligramov odmerkov Echinacea štirikrat dnevno 28 dni.

Skupno osem odmerkov ameriškega slamnika se zaužije v enem dnevu po nastopu dveh simptomov prehlada, sledijo trije odmerki 5 mililitrov dnevno šest dni. Kombinacija z odmerkom, ki vsebuje 675 miligramov Echinacea purpurea in 600 miligramov Echinacea angustifolia je priporočljiva, če se jo zaužije dvakrat na dan 14 dni.

Odmerek 780 miligramov ameriškega slamnika celotnega zeliščnega ekstrakta se zaužije v dveh odmerkih kapsul dvakrat dnevno.

Odmerek 908 miligramov Echinacea purpurea celotnegaazelišč ekstrakta, 464 miligramov Echinacea purpurea celotnega zelišča in 36 miligramov Echinacea angustifolia korena je primeren, če se zaužije v dveh odmerkih kapsul dvakrat dnevno.

Odmerek 7,5 ml ekstrakta alkohola ameriškega slamnika je dvakrat na dan sedem dni.

Za zdravljenje nizkega števila belih krvnih celic zaradi sevanja, se jemlje ameriški slamnik peroralno dvakrat na dan za dva tedna.

Video o jemanju jemanju primernih odmerkov za točno določeno prehransko dopolnilo ameriškega slamnika, je prikazan spodaj: