Stresna kritina iz pločevine

Spodaj opisujemo kakšna je stresna kritina iz pločevine.

Stresna kritina iz pločevine ( njene pozitivne lastnosti)

Stresna kritina iz pločevine postaja čedalje bolj priljubljena. Razloge za priljubljenost stresnih kritin gre iskati v njihovi vzdržljivosti, prilagodljivosti, obstojnosti, lahkosti in trdnosti – to pa so lastnosti, ki omogočajo pločevinasti strehi, da ostane učinkovita in estetska še vrsto let po montaži.

Odporna je na razne vremenske razmere, kot so toča, veter, vročina, mraz in sneg. Stresna kritina iz pločevine je potresno varna, odporna na UV žarke in ognjevarna.

Ker je zelo lahka jo smemo montirati na starejše objekte, katerih ostrešje ne bi preneslo prevelikih obremenitev, stresno kritino pa lahko iz istega razloga namestimo tudi čez obstoječo kritino.

Stresna kritina iz pločevine omogoča uresničevanje različnih arhitekturnih zamisli, saj lahko kritino izdelamo po meri – prilagodimo širino in dolžino, hkrati pa je primerna za skoraj vse naklone.

Še več informacij o strešnih kritinah iz pločevine boste našli na spletni strani http://www.kritine-majde.si/

strešna kritina iz pločevine

 

 

Stresna kritina iz pločevine ( in njena zgodovina)

Razvoj stresne kritine iz pločevine se začenja 970 let pred našim štetjem – s postavitvijo bakrene kritine na templju v Jeruzalemu. Uporaba bakrene strehe je bila zaradi svoje visoke ekonomske vrednosti rezervirana predvsem za dražje objekte in cenjena zaradi svoje odpornosti na potrese in močne vetrove.

Po začetku uporabe odtočnih sistemov pa tudi zaradi čistosti vode, ki se je shranjevala. Z razvojem industrije se je omogočila masovna in avtomatizirana proizvodnja kovinskih kritin, ki so se v začetku uporabljale za industrijske objekte in kasneje tudi v individualnih domovanjih.

 

 

 

Še nekaj značilnosti …

Stresna kritina  je na voljo v različnih oblikah, na izbiro je velika paleta barv, narejena pa je lahko v več kvalitetnih razredih. Boljši kot je kvalitetni razred, večja je tudi garancija.

Kritina je dobavljiva tudi s filcem proti kondenzu, za objekte kjer ni možno zagotoviti zračnega mostu. Na voljo pa je tudi stresna kritina iz pločevine z izolacijo.

V povezavi s strešnimi kritinami in gradnjo na sploh, bi vas verjetno utegnila zanimati še naša vsebina o tem kaj vse sodi pod okrilje gradbeništva. Vsebina se nahaja na povezavi.

Oznake besedila: Stresna kritina iz pločevine