Opremljanje spalnic z garderobnimi omarami

V okviru notranjega opremljanja stanovanjskih in tudi poslovnih stavb (hoteli, apartmajska naselja, ipd…), je pri različnih gradbenih projektih zahtevano tudi notranje opremljanje spalnic z garderobnimi omarami oz. v nekaterih primerih kar celotno opremljanje spalnic z velikimi, zakonskimi posteljami, garderobnimi omarami, komodami, kopalniško opremo ter nočnimi omaricami.

Pri opremljanju spalnic za turistične kapacitete večjih poslovnih prostorov (hoteli), je potrebno pri izdelavi pohištva za spalnice, biti pozoren na estetiko in stil celotnega poslovnega subjekta (izgled recepcije, jedilniških prostorov in restavracije), slednje pa pomeni, da je potrebno pri opremljanju hotelskih sob upoštevati tako barve izbranega pohištva kot tudi materiale iz katerih se izdelajo celotne spalnice ter tudi garderobne omare v njih.

Opremljanje spalnic z garderobnimi omarami

Garderobne omare in celotna oprema spalnic je praktično v vseh teh objektih izdelana po naročilu in merah vsakega prostora posebej, četudi se estetko med seboj posamezni pohištveni elementi ujemajo.

Je pa pri notranjem opremljanju spalnic z garderobnimi omarami in drugim pohištvom vseeno treba biti pozoren na nekaj zakonitosti, ki jih je pri tem treba upoštevati.

Garderobne omare v hotelskih spalnicah so v največ primerih vgradne in še to v večini primerov z drsnimi vrati saj na ta način izdelana garderobna omara v hotelski spalnici zavzame najmanj prostora.

Največkrat so postavljene v predprostor hotelske sobe, v nekaterih primerih pa se po materialih in izgledu stilsko v celoti ujemajo s posteljami in ostalim pohištvom po spalnici, ponekod pa, odvisno od zahtev, popolnoma izstopajo iz estetike ostalih kosov pohištva.

Spalnica v hotelski sobi je odvisno od ciljne publike na katero cilja ponudba hotela oz. poslovnega subjekta (turistična kmetija, apartmajsko naselje, naselje z vikend hiškami, ipd…), lahko zastavljena tradicionalno, ceneje ali glamurozno, šik in v pridihu luksuza.

V nekaterih primerih so spalnice po hotelskih sobah tudi estetsko povsem ločene ena od druge, sicer pa se največkrat pohištvo za spalnice po naročilu, da izdelati tam, kjer se naroči tudi izdelava ostalega pohištva za celoten poslovni kompleks.