Opremljanje dnevne sobe

Vsi, ki vas zanimajo ideje za ureditev dnevne sobe, boste v spodnjem zapisu našli koristne nasvete in napotke o najpomembnejših rečeh, na katere se splača v zvezi z dnevnimi sobami biti še posebej pozoren, saj je funkcionalno opremljanje dnevne sobe, v marsičem, odvisno ravno od njih.

Opremljanje dnevne sobe

opremljanje dnevne sobePri opremljanju dnevnih prostorov nas seveda v prvi vrsti zanima kako uskladiti barve vseh večjih površin dnevne sobe (talne obloge, morebitni tepihi, sedežne garniture, pohištvo in regali v dnevni sobi, multimedija, strop,..). Svoje pa k temu dodajo še slike, ki jih je treba estetsko in pa smisleno razporediti po stenah dnevnega prostora.

Ideje za pleskanje dnevne sobe sobe boste seveda našli pri vseh večjih ponudnikih notranjih barv v Sloveniji (jupol, jub, rofix,…), ključno pri izbiri barv za dnevni prostor pa je, da izberemo takšno, ki ni preveč vzisljiva in dinamično ter energijsko močna, saj si v dnevnem prostoru želimo sproščenega in domačega vzdušja ter minimalističnega ter nevpadljivega stila, svojega pohištva.

Zato tudi opremljanje dnevne sobe v povezavi s pohištvom v vedno več primerih vsebuje minimalističen izbor regalov in pohištva za dnevni prostor, slednje pa zasledujejo v večji meri, predsvem moderne dnevne sobe.

Dnevni regali v dnevni sobi naj bodo razporejeni okrog multimedijskih aparatov, v zadnjem času pa predvsem prednjačijo barviti in nizki ter z možnostjo njihovega premikanja po dnevnem prostoru ter z različno kombiniranimi materiali kot so steklo za police, aluminij za ročaje ter raznovrstnimi led svetili, ki vsak po svoje, dodajo unikaten pečat vsakemu regalu posebej.

klubske miziceTudi danes velja, da je še vedno v modi opremljanje dnevne sobe v beli barvi, bele dnevne sobe pa so hvaležne predvsem zaradi tega, ker jih je mogoče enkratno kombinirati z luksuznimi barvami, ki izražajo prestiž (zlata, srebrna,..), hkrati pa tudi z vsemi drugimi, tako, da naša dnevna soba vseeno ni preveč bela v celoti. Bele po možnosti n eizberimo za sedežno garnituro ali preproge za dnevno sobo.

Dnevna soba naj vključuje le toliko pohištva kot ga je še smiselno umestiti v njen prostor in, da pri tem ne bo delovala preveč natrpano, omare za dnevno sobo pa razporedimo po prostoru tako, da ne motijo našega vsakdanjega gibanja ter, da je pogled med vsemi prisotnimi v dnevni sobi neoviran.


V kolikor so v naše opremljanje dnevne sobe vključene tudi knjižne omare, poskušajmo med ponudbo, izbrati takšne, ki so odprte, saj pogled na odprto knjižno zbirko deluje pristno in domače, hkrati pa imamo z odprtimi knjižnimi policami lažji in boljši pregled nad vsebino vsega našega “učnega” gradiva.

V osnovno opremljanje dnevne sobe seveda sodi tudi dekoracija dnevne sobe. Vaze, kristal, spominke, fotoalbume ter knjižne in glasbene zbirke razporedimo po elementih dnevne sobe tako, da le ti ne motijo osnovne formacije in stila, ki ga želimo s pohištvom v dnevni sobi, tudi doseči, v kolikor pa vas zanimajo posamezni, cenovno ugodni elementi za dnevno sobo, pa priporočamo, da obiščete spletno stran pohištvo123, kjer je predstavljenih ogromno kombinatornih in pa tudi samostojnih elementov za dnevno sobo.